Версия на LPG ECU Software 3.x.x.x и въпрос отн. Спец.Настройки
Здравейте,
3.2.1.4 стабилен релийз ли е на ECU-софтуера, понеже съм с нов v4 комп., който е с по-ранна версия.
Имате ли някъде change-logs, в които може да се видят промените при софтуера?
Вторият ми въпрос е: Може ли да разясните "Изпускане на газта в “CUT OFF” режим"
На кое точно казвате CutOff? На по нашенски "прекъсвач" или "ограничител", или до колкото разбирам от обяснението ви, е режим при който инжекторите не отварят, но оборотите са високи, примерно върнат педал на газта след рязко подаване при kickdown, както и достатъчен вакуум във всмукателните колектори. Това би повдигнало налягането след редуктора при газовата фаза преди рейката. Тогава ли се налага изпускане на газта?
Какви са ползите от тази функция? Колко време под малко по-високо налягане на газовата фаза би навредило на инжекторите?
3.2.1.4 стабилен релийз ли е на ECU-софтуера, понеже съм с нов v4 комп., който е с по-ранна версия.
Имате ли някъде change-logs, в които може да се видят промените при софтуера?
Вторият ми въпрос е: Може ли да разясните "Изпускане на газта в “CUT OFF” режим"
Тук има още два плъзгача /Изпускане на газта в “CUT OFF” режим и „ Време за изпускане на
газта”/ , чието използване не позволява повишаване на налягането на газта при
продължителен “CUT OFF” режим на двигателя. Препоръчва се използването им за двигатели
с турбо, които консумират много газ, както и за двигатели с голяма мощност (над 150кс) и
автоматична скоростна кутия, които често са в “kick down” режим. Първия плъзгач определя
колко секунди да трае изпускането на газта в “CUT OFF” режим. Понякога, когато се избере
време над 5 сек., бензиновия ECU има вероятност да запише грешка, поради което не се
препоръчва програмиране на по голямо време. Вторият плъзгач се използва за настройване
на времето на газовия инжектор (мс), с което се изпуска газта (например 5 мс.).
На кое точно казвате CutOff? На по нашенски "прекъсвач" или "ограничител", или до колкото разбирам от обяснението ви, е режим при който инжекторите не отварят, но оборотите са високи, примерно върнат педал на газта след рязко подаване при kickdown, както и достатъчен вакуум във всмукателните колектори. Това би повдигнало налягането след редуктора при газовата фаза преди рейката. Тогава ли се налага изпускане на газта?
Какви са ползите от тази функция? Колко време под малко по-високо налягане на газовата фаза би навредило на инжекторите?